COVID 19 – Uppsala City

Covid 19-Uppsala City

Vi är måna om dig och alla i vår närhet!

Alla vi som är verksamma i stadskärnan tar detta på största allvar och vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Regeringens rekommendationer samt agerar utifrån vad Uppsala kommun rekommenderar.

Vi är måna om dig och alla i vår närhet!

Vi har många fantastiska verksamheter i stadskärnan och många av dem har redan skrivit inlägg om hur de agerar i respektive verksamhet.

Det är en rad åtgärder som tas, som tex att du kan handla över telefon och få det hemkört, några verksamheter har även gått ut med att du som kund kan boka tid för shopping innan öppning om du vill vara ensam kund i butiken.

Detta gäller inte alla verksamheter så du får kontakta respektive butik och kolla vad de erbjuder för möjligheter alternativt kolla på deras Facebook,  Instagram eller hemsida.

Vi ber er även att följa hänvisningar och lägesbilder på Uppsala kommuns hemsida https://www.uppsala.se/ för att se senaste information och rapporteringar.

Både Market och Svensk Handel ger kostnadsfri tillgång till sin Corona bevakning.

Market
https://www.market.se/nyhet/live-om-coronakrisen-cdon-infor-hardare-regler-for-virusrelaterade-produkter

Svensk Handel
https://www.svenskhandel.se/nyhetscenter/

Som alla redan vet gick Regeringen ut med information om att alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med mer än 50 personer ska stoppas för att minska smittspridningen av Coronaviruset.

Rekommendationer från Folkhälsomyndigheten:

Alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, bör avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta.

Om du har vistats i några av de områden som drabbats av coronaviruset (Italien, Österrike/Tyrolen, Sydkorea, Kina, Iran) De senaste två veckorna eller varit i nära kontakt med personer som besökt dessa områden ber vi dig stanna hemma.

Tvätta händerna ofta med tvål och vatten.

Måste du hosta eller nysa, gör det i armvecket eller i en engångsnäsduk.

Stanna hemma och vila om du har feber eller känner dig sjuk.

Uppsala Universitet har skickat ut nyhetsbrev där Åsa Melhus, professor i klinisk bakteriologi har sagt att det viktigaste är att tvätta händerna ofta och ordentligt. Håll avstånd och hellre umgås utomhus än inomhus.

Ta hand om varandra!