Fashion Weekend

Fashion Weekend 19-22/9

Årets modevisning Fashion With a View 19/9 Uppsala Konsert & Kongress

Höstens trender visas i en modevisning med stylingtips, mingel, bubbel och goodiebag. Medverkande butiker: Herta, Åhlens, Stickspåret Klädbutik, Tove Berner-Wik, Newhouse, MiraMar, Edblad, Blanco, Brothers, Peak Performance, Bredenberg, Scala och S:t Per Gallerian med bla; MQ, Pagelle, Carlings, Dressman och Guns Väskor. BOSSES salonger stylar modellernas frisyrer.

Utställare under kvällen;
Skodesignern JOSEFIN LILJEQVIST, vars mission är att förbättra globalt djurskydd genom impact, mode och teknik.  

Tove Berner-Wik, Fashion/Costume designer är en av våra fantastiska utställare under kvällen som kommer visa sina fantastiska kreationer.

Maya Santimano som är grundare av Puka Wear. Maya skapar färgstarka yogakläder med afrikanska tryck.

Zein Hilow är grundare & VD för Iconicli. Det är en online plattform som kopplar ihop modeller och statister med företag som är i behov av de tjänsterna.
Hör mer om hans resa.

FrUKK avtäcks från scenen.

Säkra din plats till årets modevisning, köp din biljett:  https://www.ukk.se/program/fashion-with-a-view-2019/

Uppsalas första Fashion Swap AW 20/9

Park Inn by Radisson Uppsala

Skönt mingel med vänner, kollegor eller andra härliga gäster i kombination med ett klädbyte – med märkeskläder – där du får chansen att rensa din garderob och samtidigt förnya den med ett eller flera fynd!

fashion weekend uppsala

Hur

Samma antal plagg som du lämnar in får du lika många biljetter för som du sedan kan använda för att hitta nya plagg som någon annan lämnat in.

Tider

Klädinlämning 19-20 september på Park Inn by Radisson Uppsala 8:00-16:00

Fashion Swap AW 20 september på Park Inn by Radisson Uppsala från 17:00, klädbytet börjar 18:00

Dryck & Mat

Under kvällen kan du köpa något gott i glaset och en ljuvlig aperitivobuffé med ostar, chark mm serveras mellan 17:00-21:00

Missa inte denna härliga kväll där du får mingla, njuta och fynda!

Smakprov från kommande utställning

Vi har även äran att ha Lisbet Spörndly och Madeleine Gesar på plast under kvällen.
Under namnet ”Places by Lisbet och Madeleine” har fotograf Lisbet Spörndly och inredare Madeleine Gesar, ett inspirerande samarbete där de skapar bilder för reklam, fine art på uppdrag och utställningar. De älskar färg och form och möts i ett kreativt flöde där kvinnor och mode ofta har en stor plats i vårt bildspråk.

Vi kommer under kvällen bland annat att visa smakprov från vår kommande utställning ”Vägval” som är en del av Uppsala Fotofestival 2019.

Glorious morning at Edblad 21/9

Vill ni starta dagen på ett fantastiskt sätt ska ni komma till Edblad denna morgon kl. 10.00 för att delta på ett Yoga pass med Caroline Fladvad. 
Hon startade som danslärare men blev förälskad i yogan och håller nu kurser. Caroline vill skapa mer närvaro i oss själva och autentiskt uttrycka oss i rörelse, dans, yoga och skapande.

För att boka yogan skicka ett mejl till  caroline@dancingyogini.se

Morgonen bjuder även yoga-deltagarna på en varsin goodiebag från Edblad och en lyxig frukost från dels Uppsala Kafferosteri.

Edblad har även bjudit in Maya som är grundare av Puka Wear. Hon kommer visa sina yoga kläder och ha fina erbjudanden under dagen.

Herta 20/9

Acne gästar Herta mellan 11-14.
Kom in och hör dem berätta om deras varumärke och filosofi. Varje plagg ska förstärka bärarens stil och personlighet. Acne lägger stor vikt i kvalité, material, design, komfort och hållbarhet.

Herta 21/9

Cecilia Fällström-cbycjewelry gästar herta mellan 13-16.
Cecilia´s design möter tidlöshet och har ett syfte att bäras varje dag. Hennes kreationer är handtillverkade och hon kommer under dagen sätta ihop efter ditt önskemål ditt personliga smycke.
CbyC står för en stilsäker kvinna som utmanar och utforskar, som inte nödvändigtvis ser ett vackert smycke som ett livslångt löfte utan snarare ett sätt att skämma bort och uppskatta sig själv.

uppsalacity

Styling Corner-S:t Per Gallerian 20/9

Fredag, kl. 10-19. Styling Corner i St Per Gallerian tillsammans med  med Hagströmska Gymnasiet. Fredag 21/9 kl 10-19 får du makeup och hårstyling inför helgen och tips och råd från eleverna på Stylistprogrammet.
Vi finns i mitten av St Per Gallerian hela dagen. 

JOSEFIN LILJEQVIST- S:t Per Gallerian 21/9

Skodesigner Josefin och hennes varumärke JOSEFIN LILJEQVIST bjuder in till möjligheten att testa, prova och köpa hennes spårbara läderskor samt höra tankarna om hur världens första spårbara lädersko kom till.

Det bjuds också på fire chat med moderator Mariel Jumpa, som är grundare av det digitala hållbarhets communitiet för mode: Slow Fashion World där det diskuteras hållbarhet, djurvälfärd och innovationer inom mode.

Josefin Liljeqvist finns på plats 12-17 och firechat finns 13 samt klockan 15:30.

Josefin Liljeqvist, grundare av varumärket JOSEFIN LILJEQVIST vars mission är att förbättra globalt djurskydd genom impact, mode och teknik.  

Mariel Jumpa, grundare av Slow Fashion World, ett digitalt och globalt community inom hållbart mode. 

Fotograf Hans Andersson