Uppsala Art Square

Uppsala Art Square

Konstscen mitt i Uppsala city - Celsiustorget!

Det offentliga rummet är en av vår stadskärnas viktigaste mötesplatser, flöden av människor skapar en levande stadskärna.

Därför har Uppsala Citysamverkan och S:t Per Gallerian tagit fram konceptet Uppsala Art Square – där uppsalaborna och besökare i stadskärnan ska ha möjlighet att mötas och ta del av lokal konst i det offentliga rummet.  

Uppsala Art Square

Fredagen den 5 maj har du möjlighet att ta del av de första konstverken och möta konstnärerna Emma Andersson och Maria Borglund från galleri Zeitgeist. Du kan även provsitta vår specialdesignade Uppsalabänk gjord av MadCake.

Att utöka våra besöksflöden till stadskärnan är en viktig del i vårt arbete. Tillsammans med övriga aktörer i stadskärnan möjliggör vi i samverkan fler attraktiva och trygga mötesplatser.

Utvecklingen med Celsiustorget och konceptet Uppsala Art Square ser vi som en viktig de i arbetet.

Målet med att aktivera Celsiustorget är att vi vill skapa en känsla av att ’här får jag ta plats’.
Uppsala Art Square är ett första steg.

Konsten

“Moment Catcher” är en parkbänk med två glada ugglor som jag målat åt Uppsala City som tack för den härliga supporten och peppen som jag alltid får av min fina stad. Uppsala Art Square är en cool plats med mycket glädje och en perfekt start för bänken på sin resa genom Uppsala!
Jag fick även det roliga uppdraget att måla Uppsala Art Square-skylten som finns på Celsiustorget, och lite längre fram i sommar kommer man kunna se några av mina tavlor på Galleri Zeitgeists Art box säger Madeleine Mattsson “MadCake” konstnär.

För oss som arbetar med konstnärer i och kring Uppsala är det här ett mycket välkommet inslag. Uppsala vimlar av skapande krafter och tack vare detta initiativ får många konstnärer, lovande och etablerade, integrera med stadens besökare på ett helt nytt sätt, säger Sofia Bo, gallerichef på Zeitgeist Art.

Konstnärerna som finns på plats i sommar:
16-22 juni Sofie Sjöström
30 juni-2 juli Anna Larsson Lantz
21-23 juli Nikola Vujkovic
28 juli-2 aug Natalie Rojas
4 aug-6 aug Anna-Karin Oterhals
11-13 aug Märith Sovin
25-27 aug Olea Huuska


Varmt välkomna!

Rum för Uppfinnelse

Lördag 6 maj kommer konstnärsduon KOS= Kajsa G Sjölén och Sofie Stenberg med Rum för Uppfinnelse- ett interaktivt konstprojekt som turnerar runt i Uppland.

Med vass som konstmedium bjuder de in allmänheten att delta i ett stort bygge på Celsiustorget. Alla kan vara med och inga förkunskaper krävs.

Det är drop in och bara till att hugga tag i några vasstrån
och börja bygga tillsammans.
Bygget pågår klockan 12-16. Välkommen. 

Mer info finner du här! 

SM i Poledans och Aerial i Uppsala

För fjärde året kommer SM i Pole, Aerial hoop och Aerial Pole att hållas i Uppsala på Fyrishov. Varje år växer sporten i Sverige och världen och i år ser vi fram emot att få välkomna över 150 tävlanden och vi räknar med ca 800-1000 besökare från hela landet den 19-21 Maj

Redan dagen innan tävlingen börjar vi sprida våran glädje till sporten med små mini uppvisningar på Celsiustorget i Uppsala. Vi kommer montera upp portabla stänger på torget och kan utlova att om du har vägarna förbi så kommer du att få se och träffa några av Sveriges Elit-Atleter i sporterna.

Så kom och prata dansglädje, kolla på våra uppträdanden och få all information om biljetter, sporten och livesändning den 18 maj kl 12.00-14.00.

Hoppas vi ses på Celsiustorget!