Körsång

Körsång i juletid

Vacker körsång i Uppsala city

Njut av en magisk julkänsla i Uppsala city med körsång från flera olika körer under hela december.

Julig körsång

Under december kan du njuta av vacker körsång på flera plaster i Uppsala city. 

Följande körer kommer sprida stämningsfull körsång:
1/12 Sönerna
2/12 Sönerna
3/12 Gotlands Nationskör
5/12 SångGripen
6/12 Bisvärmen
8/12 V-Dalakören
10/12 Gästrike-Hälsinge Nationskör
11/12 Smålands Nations Vokalensemble
12/12 Uplands Nations damkör – UDK Discordia
13/12 Sönerna
15/12 Sönerna
16/12 Canorus
17/12 Ekebykören
18/12 V-Dalakören
19/12 Örontröst 
20/12 Uppsala Feministkör

Helger
14.00 på Celsiustorget vid Tomtetron
14.30 Dragarbrunnstorg
15.00 Södra gågatan utanför Naturkompaniet vid trappan
15.30 Stora torget

Vardag
17.00
Södra gågatan utanför Naturkompaniet vid trappan
17.30 Dragarbrunnstorg 
18.00 Celsiustorget vid Tomtetron
18.30 Stora torget

Information om körerna

Bisvärmen är en kör med 15 årsrika personer, som håller rösten, humöret och kroppen i trim med sång.
Repertoaren är bred, allt från gamla folkliga polsktrallar till moderna Svensktoppslåtar.

Ekebykören är en blandad fyrstämmig kör som ursprungligen bildades i stadsdelen Ekeby, Uppsala 1986. I dag är vi drygt trettio aktiva medlemmar som leds av Helena Hansson.

De senaste åren har kören gett sig ut på stan någon gång under adventstiden för att framföra en handfull Christmas Carols på olika ställen i centrala Uppsala. Det är kul att betrakta de som stannar upp för att lyssna en stund. I år blev vi tillfrågade om vi ville sprida julstämning på stan, självklart nappade vi! Vi ses den 17/12!

Gästrike-Hälsinge Nationskör, eller ”GH-kören”, är en blandad studentkör som värdesätter sammanhållning och körglädje, i en internationell och inkluderande prägel. Kören blandar klassisk svensk körlyrik med festliga sånger och mer moderna och internationella stycken. Sedan över 60 år har kören stått i GH nations tjänst, men sjunger även på privata bokningar och egna konserter för allmänheten. ”Såg du det landet där sjöarna le?” lyder den slagkraftiga hembygdshymnen!”

Uplands nations damkör (UDK) Discordia är en studentkör som startade 2013 för att bredda utbudet av serenader för damkör, men som idag har kommit att bli mest trogen klassisk körmusik och folkmusik. Under ledning av Hallie Reed Slettergren utforskar kören musik som är skriven av i synnerhet kvinnliga kompositörer och musik som är skriven för just damkör.

Örontröst är en sånggrupp i Uppsala som sjunger folkliga visor i muntlig tradition.

Sönerna är en manskör vid Södermanlands-Nerikes nation. Kören grundades våren 2021 och har sedan dess vuxit till en kör som idag består av 40 sångare.

V-Dalakören är en blandad kör med ca 60 sångare som dirigeras av Leif Nahnfeldt. Kören strävar efter att finnas till för alla och blandar repetitioner och konserter med många andra aktiviteter, så som en turné på våren och körhelg både på höst och vårterminen. Kören har även en viktig roll i V-Dalas föreningsliv och uppträder traditionsenligt på många av nationens evenemang under läsåret, såsom reccegasquen, majmiddagen och vårbalen. Nu närmast i kalendern är körens årliga luciafirande på V-Dala den 13 december som brukar vara mycket uppskattat.

Om Uppsala Feministkör Sedan starten 2014 har Uppsala Feministkör fört den feministiska kampen genom sång. Varje vecka ses vi för att tillsammans skapa en plats där vi kan utmanas musikaliskt och samtidigt få vila i ett tryggt rum. 
UFK är en kör för transpersoner och kvinnor från 18 år och uppåt. Vill du sjunga med oss? Kom på vårt nästa intag 17/1.

SNVE startades 2017 och har sedan dess letts av dirigent Viktor Olsson.
Vi är en mindre blandkör som präglas av gemenskap och sångglädje. Tillsammans har vi de senaste åren sjungit allt från klassiska körstycken till moderna vokalgruppsarrangemang.