Sommargator

Sommargator

Sommargator i Uppsala city

Njut av sommaren mitt i stan. Sommargatorna ger mer plats för människor och grönska i centrum.
Fler sittplatser och färre bilar från 16 maj till 16 september.

Plats för vila, aktiviteter och sommar

Du ser sommargatorna på håll och känner enkelt igen dem på möblernas och blomlådornas gula färg. Sätt dig ner och vila benen, läs en bok, prata med en vän eller ät något gott.

Det är många barn som har bidragit till att utsmycka sommargatorna. Blommorna som växer i blomlådorna längs gatan är planterade av elever i klass 6a på Bergaskolan. Pyntet som hänger vid Gotlandsparken och flaggspelen vid Nybron är skapade av barn på Öfvre Slotts förskola.

Längs med sommargatorna finns många aktiviteter att upptäcka. I poesiträdet får du gärna skriva en dikt och hänga upp. På pratbänken kan du slå dig ner om du vill prata med någon. Kanske träffar du en ny vän? Vid fotostationen i Gotlandsparken kan du pröva dina vingar och ta en bild. Dela gärna bilden i sociala medier med #sommargata eller behåll som ett eget sommarminne.

Vid Gotlandsparken finns en till brygga för att fler ska få plats vid vattnet och en sandyta för strandkänsla.

Fjärilar har flugit in över city

Fjärilen är ofta föremål för lyriska skildringar i poesi och litteratur. Fjärilen står även för pånyttfödelse och förändring. En fjäril kan också vara symbol för glädje och lycka, själen och livet.

Fjärilar kommer fladdra i linspänn längs Svartbäcksgatan, från S:t Olofsgatan till Skolgatan hela sommaren.

I Gotlandsparken kommer det vara möjligt att ta en fjärils-selfie. Selfie-stationen  finns på plats hela sommaren.