Street Art

Street Art

Gatukonst på Stora torget i Uppsala city - målningen är 8x13 meter

Jimmy Stolpe på Jesper Holm Designstudio är designern bakom gatukonsten på Stora torget – Jimmy och Jesper utför detta som ett Pro bono uppdrag.
Upsala Färg har sponsrat projektet med restfärger, och det är alla dessa härligt starka och glada färger som vi kan se som vi har fått.

Tydlig Uppsalafeeling

Vi på Uppsala Citysamverkan ville göra torget lite trevligare under sommaren och ge Uppsalaborna och besökarna en extra sommarpresent.
Tillsammans med Jesper Holm Designstudio har vi tagit fram en Street Art som är 8×13 meter.

Det är en engångsinstallation som passade bra att göra nu då asfalten precis har lagts och arbetet med Stora torget pausas under sommaren och startar i gång igen till hösten.

Street Art målningen har en tydlig Uppsalafeeling, med grafik och bilder kopplade till Uppsala. Vi hoppas du får en igenkänning på flera av dem. Så som slottet, Uppsala högar, Upplands landskapsvapen, Fyrisån, en solros som symboliserar Van Gogh-utställningen, en labyrint för rap-gruppen från Uppsala.

Dessa kombineras också med citat med Uppsala-koppling runt omkring målningen, och även med andra motiv som ska få en att må bra.

Tanken är att det ska vara färgglatt och sprida glädje

Kan du hitta dessa?

Tänka fritt är stort men tänka rätt är större (UU tagline)

Ortens Favoriter (Labyrint hit)

Välkommen hit, välkommen hem (UK tagline)

Näckens polska (känt verk av Bror Hjort)

Upplands Stadsvapen

Slottet

Uppsala högar

Fyrisån

Varmkorv (Owe Thörnqvist)

Vilka fler hittar du?
(OBS denna bild är tagen under processens gång och har inte citaten med)

Bild: Uppsala kommun

Jimmy Stolpe: Det är definitivt den största målningen jag har gjort, om man tänker till ytan. Det är också den mest centrala så det är väldigt kul.

Jimmy har målat graffiti sedan han var 15, och hållit på med design sedan 2017.

Målningen består av flera Uppsala-motiv, och andra färglada detaljer som ni kan se på bilderna och på Stora torget i Uppsala city.

Dels kan ni Uppsala högar i gamla Uppsala, Fyrisån, en solros som symboliserar Van Gogh-utställningen på Fyrishov och en labyrint för rap-gruppen från Uppsala. 

Det är bara några av alla Uppsalakopplingar. Dessa kombineras också med citat runt omkring målningen. Tanken är att det ska vara färgglatt och sprida glädje till alla Uppsalabor och besökare.