COVID 19 – Uppsala City

Covid 19-Uppsala City

Vi är måna om dig och alla i vår närhet!

Alla vi som är verksamma i stadskärnan tar detta på största allvar och vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Regeringens rekommendationer samt agerar utifrån vad Uppsala kommun rekommenderar.

English: Links to information from authorities about the coronavirus/covid-19 in 25 other languages can be found on krisinformation.se

Vi är måna om dig och alla i vår närhet!

Vi har många fantastiska verksamheter i stadskärnan och de har satt in olika åtgärder för att du som kund ska känna dig trygg och säker när du besöker och handlar hos dem. För att ta del av åtgärderna se  https://uppsalacity.se/cityhandlarnas-initiativ/ 

Det är en rad åtgärder som tas, som tex att du kan handla över telefon och få det hemkört, egen tid i butik, take away och mycket mer.

Detta gäller inte alla verksamheter så du får kontakta respektive butik och kolla vad de erbjuder för möjligheter alternativt kolla på deras Facebook,  Instagram eller hemsida.

Vi ber er även att följa hänvisningar och lägesbilder på Uppsala kommuns hemsida https://www.uppsala.se/ för att se senaste information och rapporteringar.

Både Market och Svensk Handel ger kostnadsfri tillgång till sin Corona bevakning.

Market
https://www.market.se/nyhet/live-om-coronakrisen-cdon-infor-hardare-regler-for-virusrelaterade-produkter

Svensk Handel
https://www.svenskhandel.se/nyhetscenter/

Region Uppsala

För den som vistas i Uppsala län finns beslut om lokala allmänna råd:

Undvika att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel och om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med.

Beslutet omfattar också skärpta allmänna råd för verksamheter och arbetsplatser.

Beslutet gäller till och med den 17 november 2020 men kan förlängas.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/637a2276a5cf4928806fab923c089ee8/beslut-lokala-allmanna-rad-uppsala-forlangning.pdf

Ta hand om varandra!